Su Arıtma Cihazı Nedir ?

Yazar Tarih 11 Ağustos 2015

Su Arıtma Cihazı Nedir ?

Su Arıtma Cihazı Nedir ?

Su arıtma suda bulunan yabancı maddelerden daha küçük gözeneklere sahip filtrelerden geçirilmesine su arıtma denir.

Su arıtma yaparken filtrasyonunuza giren suyunuz birkaç operasyondan geçilerek su arıtma filtrelerinde içerisindeki bütün istenmeyen kaba partikülleri ve suyunuzdaki ağır metalleri ayrıca suyunuzun içerisinde rahatsız edici kimyasal klor ve gazal kokularını alarak su arıtmadan çıkan suyunuzun kalitesini birinci sınıf su kalitesine çıkarmaktadır.

Su arıtma filtrasyonları genel olarak 5 filtreden oluşur. Ev tipi su arıtma, ev su arıtma, evsel su arıtmadaki 5 filtrenin yapısı itibarı ile reverse osmosis sistem olarakta bilinir.

Suyunuzdaki bütün materyalleri ayrıştırarak suyunuzun molekül yapısını değiştirir dolayısıyla insan vücudunu arıtılarak giren suyun kan dolaşımını hızlandırdığı böbrekleri çok rahatlattığı insan vücudunun direncini arttırdığını söyleyebiliriz.

Su arıtma işlemi yaparken şebekelerde gece basıncı ve gündüz basıncı farklıdır bu fark yüzünden kalitesiz su arıtma cihazlarının havuzları patlar bundan dolayı havuzların et kalınlıklarına bakılmalıdır ve eğer bir pazarlamacıdan alınıyorsa havuzların test basınçları sorulmalıdır.

Su arıtma cihazında bu test basıncının yüksek olmasındaki amaç şebekelerde gece basıncının yükselmesinden dolayı şebeke pompaları kapatılır ve düzenli olarak şehir su kullanmaya başladıkça açılır bu açılma sırasında şebekede ciddi yüksek basınç oluşur ve bu basınç su arıtma cihazının ilk filtrelerinin patlamasına sebeb olur ve evinizi su basabilir.

Su arıtma cihazlarında dikkat edilmesi gereken bir nokta ilk filtrelerin havuzlarının ilk bakışta anlayabileceğiniz hurda malzemeden yapılıp yapılmaması bunda dikkat edeceğiniz noktalar Şeffaf olan malzemeler gayet berrak olmalı, beyaz olan su arıtma havuzlarından ise olması gerekenlerden birisi net kar beyazı olması gerekli herhangi bir rengin dalgalanması bulunduğu taktirde hurda plastikten oluşmuştur kesinlikle o cihazı almayınız.

Su Arıtma Cihazı Nedir sorusu hakkında aklınıza takılan her şey için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

0850 840 13 66
0216 641 19 84

Su Arıtma Cihazı Nedir ?

Bir Cevap Yazın