Su Arıtma Sistemleri Sağlıklı Mı?

Yazar Tarih 19 Ağustos 2015

Su Arıtma Sistemleri Sağlıklı Mı?

Su Arıtma Sistemleri Sağlıklı Mı?

Su Arıtma sistemlerinin sağlıklı olup olmadığıyla ilgili bireysel olarak yorum yapmak haricinde bilimsel verilere dayanarak insanları bilgilendirmenin daha doğru olduğunu düşünenlerden biriyim.

Piyasada tezgah altı arıtma sistemi olarak herkesin kullandığı bir ozmos sistemi var.Öncelikle ozmos sistemi nedir bunu bilmeliyiz.
Ozmos sistemi filtrasyon çeşitlerinden biridir.Mikro filtrasyon diye tabir ettiğimiz 0,001 mikron yani milimetrenin milyonda biri küçüklüğünde gözeneklere sahip bir zar şeklinde filtredir.

Bu filtreden tabiri caizse H2O yani su dışında hiç bir mineral ve çözünmüş madde geçemiyor. Dolayısıyla sudan almış olduğumuz mineralleri alamamış oluyoruz.Peki bir insan ortalama günde 3 ila 5 litre su tükettiğini düşünürsek, vücudumuzdan ne kadar mineral eksik oluyor buna bakalım.Örneğin 1 litre sudaki kalsiyum oranı sabah kahvaltıda yediğimiz küp şeker büyüklüğündeki beyaz peynirde mevcut.Sadece bu değil tabi ki. Gerekli tuz şeker demir minerallerini de su haricinde dışarıdan kat kat fazla alıyoruz. Sonucda insanlar akvaryum içerisinde su kaplumbağası veya balık gibi minerallerinin %90 ını sudan karşılamıyor.

Vücudumuzun ihtiyacı olan mineralleri suyla karşılamak imkansız .Çünkü hiç bir insan günde ortalama 250-300 litre su içemez.
Bu oran bile mineral ihtiyacının % 35 ini teşkil ederken %100 mineral almak için tonlarca su tüketmemiz gerekecektir.

Ben kalsiyum ve magnezyum minerallerinin su yoluyla vücudumuza girmesini istemem.

Bol mineralli yüksek kalsiyum ve magnezyum içeren (yani kireç) bir su bir kaç yıl içinde böbrek taşı oluşumuna neden olur.

Bir başka konu da suyun pH değerinin düşmesi.Doktor amcalarımızın alkali su için demeleri.Ben merak ediyorum bu doktorlar kola ve maden sularındaki pH seviyesinin 3-5 arasında olduğunu unutuyorlar mı? Bu konuların ticari bir takım yönlendirme olduğunu herkes gibi bende biliyorum. Bir zamanlar damacana suları kötüleyen insanlar şimdi ticari çıkarlar doğrultusunda su arıtma sistemlerini kötülüyorlar.

Su Arıtma Sistemleri Sağlıklı Mı? sorusuna net bir cevap için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

0530 320 06 66
0216 641 19 84

Su Arıtma Sistemleri Sağlıklı Mı?

Bir Cevap Yazın