Su Arıtma Cihazı Zararlı Mı?

Yazar Tarih 27 Temmuz 2015

Su Arıtma Cihazı Zararlı Mı?

Su Arıtma Cihazı Zararlı Mı?

Öncelikle şebeke sularını tanıyalım.

Su arıtma cihazı ile şebeke suyunun farkı şöyledir. Şebeke hattından gelen suların, evlerimize kadar taşınma esnasında, su kaynaklarımızında taşıma hatlarının yapısal olarak durumunun eski olmasından dolayı, sularımıza doğada bulunan tarımsal, endüstriyel,evsel ve benzeri nitelikte deşarj suları karışmaktadır.Bu suların içerisinde bulunan ve tarımda kullanılan gübreleme sistemlerinde, kimyasal zirai ilaçlar, endüstriyel sanayileşme çerçevesinde kimyasal atık, aynı zamanda evsel nitelikli atık sularımızın içerisinde bulunan kloroform, ekoli, kolibasil bakteriler mevcuttur.

Bu bakteriler insan sağlağını birebir tehdit ederken aynı zamanda bu sularla temas halinde olduğu süre çerçevesinde tıp dilinde “pato mato” denilen cilt kanser hastalığı riski yaşıyan en ciddi hastalıkların başında gelmektedir. Dünya da sigara, alkol, aids, %20 yaşam riski olan alışkanlık ve hastalıktır. Fakat vücudumuzun 3/4 ve insan yaşamının ve hayatının kaynağı olan su ise bahsetmiş olduğumuz alışkalıkların, bağımlılıkların, hastalıkların içerisinde bulunan bakterilere, su kuyularında, taşıma sularında(şebeke suyu) ve damacana sularında hepsini bir arada bulabilmekteyiz. Su arıtma cihazı kesinlikle bunlara müsade etmez.

İnsan vücudunun suya ihtiyacı ne kadar gerekli ise, ondan daha fazla gerekli olan diğer ihtiyacımız temiz sudur.

Peki içme suyumuzu kendimiz, nerede, nasıl, hangi şartlar altında temin edebiliriz?

Su Arıtma Cihazı şart mı?

Üretim aşamasından evlerimize gelene kadar damacanadaki sular hangi işlemlerden geçerek evinize kadar ulaşıyor.? Damacana bildiğimiz üzere piyasada toplanan geri dönüşüm olarak eski plastik naylon ve sıvı depolama malzemelerinden elde edilen atık malzemleridir. Bu malzemelerden üretilen damacana şişeleri içerisinde kanserojen madde direkt olarak hayatımıza tehlikeli bir şekilde dahil olmaktadır. Damacana şişelerinde ki suyun ilk günkü tazeliğini koruyabilmesi ve suyun rafta bekleme süresinden dolayı renk değiştirmemesi için ozonla zenginleştirilmiş ibaresi bulunmaktadır. O zaman daha önce ki yaptığımız açıklamaları düşünmemizi bile gerek bırakmadan kendisi ozonlu bir su olduğunu ifade etmektedir. Ozon da bildiğimiz üzere saflaştırıcı özelliğe sahip olduğundna dolayı insan vücudunda suyun yararlı kısımlarını silip aksine zararlı hale getirmektedir. Su arıtma cihazı kesinlikle daha sağlıklıdır.

Ne yapmamız gerekiyor?

Su arıtma cihazı bazı modellerinde 5 bazın modellerinde ise 6 adet su arıtma filtresi bulunmaktadır. Bu filtrelerin her birinin işlevi farklıdır. Yalın bir dille anlatmak gerekirse, şebeke hatlarından gelen su 6 tane ayrı süzgeçten geçerek bize ulaşmaktadır. Bu filtreler suyun tortu, toz, zararlı kimyasallarından arıtılarak bizlere ulaşır ve suyun gerçek lezzetini almamızı sağlar.

Sağlıklı Günler Dileriz. ~ 0212 438 43 99

Su Arıtma Cihazı Zararlı Mı

Bir Cevap Yazın