Şehir Suyu Damacanadan Daha Sağlıklı!

Yazar Tarih 29 Ağustos 2015

Şehir Suyu Damacanadan Daha Sağlıklı!

Şehir Suyu Damacanadan Daha Sağlıklı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, damacana sularında yapılan araştırmalarla ilgili olarak, “İstanbul’daki şehir duyu damacanalardan daha sağlıklıdır. Yeter ki tesisat ve depolarda problem olmasın” dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Tarabya ‘da yapımı devam eden Tekne Park İnşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Topbaş, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Deniz ulaşımında yüzde 5’lik bir artış olduğunu ifade eden Topbaş, “Şu anda İstanbul’da deniz ulaşımı kullanımında bir artış var. Ama bu artış bizim arzu ettiğimiz oranda değil. Deniz ulaşımında ücretlerde indirim yapıldı. Özellikle iskelelerle kara ve yerleşim içerisindeki alanlarda bir taşıma sistemi oluşturma çalışmamız var. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç’teki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda karayollarına destek veriyoruz” dedi.

Topbaş, tanınmış 50 damacana firmanın sularından sadece 14’ünün temiz çıktığı yönündeki haberlerle ilgili olarak da, “Bugün basında da yer alan 50 civarında damacana suyundan yapılan inceleme sonucunda 14’ünün sağlıklı diğerlerinin sağlıksız çıktığı bahsedilmekte. Bu kontroller İstanbul’da il sağlık müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Burada açık ve net ifade etmek isterim ki İstanbul’daki şehir duyu damacanalardan daha sağlıklıdır. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Yeter ki tesisat ve depolarda problem olmasın” şeklinde konuştu.

Şehir Suyu Damacanadan Daha Sağlıklı! başlıklı makalemiz hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

0216 641 19 84
0506 787 56 06

Şehir Suyu Damacanadan Daha Sağlıklı

Bir Cevap Yazın