Okullar İçin Su Arıtma Cihazı

Yazar Tarih 27 Ağustos 2015

Okullar İçin Su Arıtma Cihazı

Okullar İçin Su Arıtma Cihazı

İstanbul’da muhtemel bir depreme karşı okulların güçlendirildiği İstanbul’da yeniden inşa edilen 100′ün üzerinde ilköğretim okuluna su arıtma sistemi kuruldu.

Böylece öğrenciler özel olarak kurulan musluklardan temiz su içebiliyor. Yeni yapılacak okulların şartnamesine dahil edilen ‘Su arıtma tesisi’ projesi 2010 yılında uygulamaya alındı. Yetkililerden alınan bilgiye göre projenin bir diğer nedeni de olası bir depremde okulların her anlamda kullanıma hazır olması. Okulun zemin kısmına kurulan sistem, her kata su servis ediyor. Böylece her katın koridorlarında su içme alanı bulunuyor. Öğrencilerde su almak için kantinin yolunu tutmuyor. Öyle ki, minik öğrenciler teneffüs aralarında, oyundan yorulup nefes almak istediğinde elini musluğa dayayıp suyunu içiyor yada suluğunu arıtılmış suyla dolduruyor.

2. sınıf öğrencisi Demir, “Oyundan yorulduğumuz zaman kantine inip su almak zorunda kalıyorduk. Şimdi sınıfımızın hemen yanına bulunan musluklardan su içiyoruz. Pet şişe suya da para vermiyoruz” diyor. 3. sınıf öğrencisi Albayrak ise “Suya verdiğim para bana kaldı. Onunla kendime çikolata alıyorum” diyor. Velilerin bir kısmı çocuğunun arıtılan suyu kullanmasını isterken bir kısmı da çocuğunun pet şişe su kullanımına devam etmesini istiyor. Okul müdürleri ise çocukların hallerinden memnun olduğunu söylüyor. 2010 yılından bu yana İstanbul ’da 100′e yakın okul bu proje kapsamına dâhil edilerek inşa edildi. Sistemin toplam maliyeti ise 5 bin lira civarında. İhaleyi kazanarak okulu yapan müteahhitler su arıtma tesisini yapacak firmayı da belirliyor. Cihazın bakımı 3 ayda bir yapılıyor ve sistem, yenilenen okullarda okul aile birliği tarafından yapılıyor.

Okullar İçin Su Arıtma Cihazı konulu makalemiz hakkında düşüncelerinizi yorum olarak aşağıda belirtebilirsiniz veya bizleri arayıp daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

0506 787 56 06
0216 641 19 84

Okullar İçin Su Arıtma Cihazı

Bir Cevap Yazın